Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /hsphere/local/home/ohlssonwtf/ortopedisktmagasin.se/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14 Ortopediskt magasin: 1/2011 Ortopediveckan 2011 i Karlskrona: Spännande program väntar

1/2011 Ortopediveckan 2011 i Karlskrona: Spännande program väntar

Vinden friskar i och snöblandat regn piskar ilsket mot fönstret. Längtan växer sig allt starkare efter sommar, sol och värme och inte minst sensommarens stora begivenhet, Ortopediveckan i Blekinges huvudstad Karlskrona!


Det har gått drygt två år sedan Ortopedkliniken i Blekinge fick uppdraget att arrangera Ortopediveckan 2011. I början kändes tiden fram till mötet oändlig. Nu går dagarna fortare och fortare…
Tankar och idéer börjar anta mer konkret form och på vår hemsida, www.ortopediveckan.se kan ni följa arbetet med mötet. Sidan uppdateras successivt under våren och i slutet av mars kommer sidan att öppnas för anmälningar.


Telenor arena
Mötet kommer att hållas på Telenor arena vecka 35 den 29 augusti till den 2 september, en vecka då vi hoppas att Blekinge visar sig från sin allra bästa sida! Arenan ligger i Karlkronas utkant medan stadens hotell är belägna på Trossö, stadens centrum.
Fördelen med en liten stad som Karlskrona är att det bara tar en kvart att ta sig med stadsbuss till arenan och bussar går var tionde minut. Det finns även gott om parkeringsplatser ute på Telenor arena för dig som kör bil.


Det vetenskapliga programmet för läkare inleds tisdag förmiddag med instruktionskurser och avslutas med föreläsningar fram till fredag lunch. Övriga yrkeskategorier har program som löper från tisdag lunch till torsdag lunch. Veckan inleds måndagen den 29 augusti med den praktiska delen av ortopedexamen för er
som klarar den skriftliga tentamen i mars.
Inriktningen på instruktionskurserna blir framför allt tekniskt krävande frakturproblem samt artroskopi. Vi strävar efter intressanta kurser med god tillgång till praktisk handledning.
En vanlig syn i den vackra skärgården utanför Karlskrona.


En del av kurserna erbjuds såväl till läkare och operationssjuksköterskor. ST-läkare och nyblivna ortopedspecialister kommer att prioriteras. Ta chansen att vara med på en intressant kurs som ger möjlighet till ett givande utbyte av erfarenheter med kollegor och erfarna specialister. Välkommen med din anmälan på årsmötets hemsida!


Vetenskapligt program
När vi fick uppdraget att arrangera Ortope- diveckan och sätta ihop ett spännande veten- skapligt program så var vi främst oroliga för hur vi skulle kunna fylla programmet med innehåll som skulle locka er till Karlskrona. Nu några månader senare är problemet det omvända.
Det finns så mycket spännande vi skulle vilja ha med att vi skulle kunna fylla mer än ett SOF-möte!


Aptitretare
Som aptitretare erbjuder vi följande spännande ämnen:


• Symposium om krigs- och katastrofmedicin. Hur handlägger vi skott- och minskador? Vad kan jag göra som ortoped? Vilka erfarenheter finns att lära från de som varit ute i kulregnet?
• Den eviga frågan om behandling av distala radiusfrakturer, äntligen ska vi få veta vad vi ska göra!
• Osteoporos presenterat på ett sätt som gör att t. o. m. ortopeder håller sig vakna!
• Symposium om idrottsortopedi med gräddan av idrottsortopeder med frågeställningen: ”När kan jag vara tillbaka i matchen?”
• Fler aptitretare hittar ni på hemsidan.


Vetenskapen är viktig men vad är en Ortopedivecka utan fest i dagarna tre?! Det sociala programmet består traditionsenligt av golf på måndagen och den klassiska ortopedmilen, som i år faktiskt är en mil(!), går av stapeln på onsdagen.
Den officiella invigningen sparkas igång ute på Telenor arena tisdag eftermiddag. Bussar tar oss sedan vidare till Marinmuseum på Stumholmen där den riktiga festen tar sin början.


Marinmuseum i Karlskrona står värd för invigningsfesten.
Pubrunda på stan och klassisk bankett
Onsdagen blir det pubrunda på ”staun” för den som så önskar och på torsdag kväll blir det klassisk bankett ute på Telenor arena där vi utlovar god mat och storslagen fest!
Med förhoppningar om en givande Ortope- divecka ser vi med glädje fram emot att träffas i Karlskrona i slutet av augusti!


Välkomna!


JOHANNA ELOFSSON

SÖK

Sök bland publicerade artiklar